Lyme, en toch lekker…

 
“Ontdek hoe ook jij binnen 30 dagen minder pijn zult hebben, je beter zult voelen en er gezonder uitziet, meer energie krijgt en overtollig gewicht verliest, of juist weer aankomt, zonder dat het je veel geld kost, je je medicatie moet veranderen of intensief moet sporten!”


“In 2010 liep ik een tekenbeet op. Pas na bijna 2 jaar bleek dat ik de ziekte van Lyme had.”

In de zomer van 2010 heb ik een tekenbeet opgelopen. Het duurde tot april 2012 voordat eindelijk duidelijk was wat er aan de hand was: Borrelia burgdorferi sin stricto. Ofwel: Lyme. De chronische variant, want ik had er bijna 2 jaar mee gelopen zonder ervoor behandeld te zijn. 

“Ik ging me verdiepen in voeding en hoe me dat zou kunnen helpen in me beter voelen.”

Toen de diagnose eindelijk duidelijk was, ben ik aan een kruidentherapie begonnen, die gebaseerd is op de Kaardebol. Naast deze behandeling, ben ik me gaan verdiepen in voeding. Wat kan ik wel eten en wat kan ik beter laten? Ik vond veel verschillende adviezen. En een aantal verschillende dieten, die soms tegenstrijdige adviezen hadden. Er was wel 1 dieet, dat eruit sprong. Opgezet door een arts die gespecialiseerd is in het behandelen van de ziekte van Lyme. 

Ik ben van alles uit gaan proberen en heb verschillende adviezen gecombineerd. Zo ben ik uitgekomen bij een dieet dat me enorm heeft geholpen! 

Ik had geen last meer van missellijkheid, of oprispingen, mijn orgaanpijnen werden minder, eten kreeg zijn smaak weer terug en ik had daardoor opnieuw plezier in eten! Ook viel ik niet meer in slaap nadat ik had gegeten!! Ik leerde welk eten je energie geeft en welk voedsel je juist energie kost. En met maar weinig energie te besteden, bleek dit erg belangrijk.

“Mijn jarenlange ervaring als kok en liefde voor eten, maakte dat ik zelf ging experimenteren.”

Zelf heb ik jarenlang ervaring als kok, o.a. in een klein restaurant in Amsterdam en in een cursushotel in Frankrijk. Mijn liefde voor koken maakte dat ik zelf ging experimenteren. Ik wilde geen surrogaten voor de dingen die ik niet eten kon, ik wilde ontdekken wat er allemaal wél kon met wat ik nog eten mocht!

“Dit heeft geresulteerd in een receptenboek met allerlei recepten zonder suiker en zonder koolhydraten.” 

Geen suiker of geen koolhydraten betekent niet dat eten smaakloos hoeft te zijn. Integendeel! Suiker uit je dieet halen, betekent dat je smaak verfijnd wordt.
En er blijft genoeg te eten over.
Deze recepten zijn daardoor niet alleen geschikt zijn voor mensen met lyme, maar ook voor mensen met diabetes, of mensen die een glutenallergie hebben. Mijn eigen broer die allerlei allergiën heeft, o.a. voor aardappelen, wordt ook blij van mijn recepten. Hij vindt het lekker en kan het goed verdragen. Hij krijgt geen van de symptomen die hij vaak heeft bij eten dat niet goed valt. Symptomen, waar ook ik last van krijg bij het eten van verkeerd voedsel, zoals bijvoorbeeld: missellijkheid, migraine, braken of darmproblemen. Bij mijn recepten is daar geen sprake van!
“Wil jij ook dat eten zijn smaak weer terug krijgt?” 

Heb jij, net als ik destijds, last van missellijkheid, krijg je buikkrampen, smaakt eten je niet meer en weet je daardoor niet wat je moet of kunt eten? Wacht dan niet langer! Begin aan dit dieet en je zult al binnen enkele weken resultaat zien. Bij mij was het verschil vanaf de eerste dag dat ik mijn voeding aanpaste al merkbaar.Wat doet dit receptenboek voor je?

✔ je ontdekt wat je allemaal wel en wat je niet kunt eten bij de ziekte van Lyme

✔ op pagina 12 leer je over kruiden die antibacterieel zijn en goed om te gebruiken

✔ er zijn allerlei verschillende recepten, ontbijt, hoofdgerecht, gerechten met vlees, zonder vlees, toetjes, voor ieder wat wils

✔ het geeft je recepten die snel klaar zijn of waar je juist iets langer voor in de keuken staat

✔ het geeft je ook recepten met kleine aanpassing waardoor je partner of gast gewoon mee kan eten (en zelfs verliefd wordt op je suikervrije toetjes, terwijl hij/zij een echte zoetekauw is!)

✔ dit dieet kan je situatie veranderen (als ik dit allemaal eerder had geweten was ik niet aan supersmoothies begonnen en had ik mezelf een hoop pijn en ellende bespaard!)

✔ hoe verandering van spijs doet eten, letterlijk! (ik ontdekte welke dingen gezond genoemd worden en dat misschien ook zijn, maar niet in mijn situatie. Toen ik eenmaal ophield die te eten, kreeg ik mijn eetlust weer terug…)

✔ als je last hebt van missellijkheid, buikkrampen of zuur, dan zal dat grotendeels tot volledig verdwijnen (bij mij is het door dit dieet helemaal verdwenen!)Maar deze recepten kun je ook gebruiken als je

✔ diabeticus bent of een glutenallergie hebt

✔ het paleodieet volgt (dieet gebaseerd op het eten van puur voedsel, zoals in het Paleolithicum, momenteel helemaal hot in Duitsland en begint ook zijn weg te vinden hier in Nederland)

✔ moe bent van al het voorbereide voedsel dat je overal kopen kunt en wel eens wat anders wilt proberen

✔ vrienden hebt met glutenallergie en je weet niet wat je dan klaar kunt maken

✔ eens wilt weten wat voor lekkers je maken kunt zonder suiker

✔ er zijn recepten met en er zijn recepten zonder vlees

✔ veel recepten zijn eenvoudig klaar te maken
Als je dit aanschaft, haal je een receptenboek in huis dat je helpt om aan te sterken als je Lyme hebt, of dat prettig is om in huis te hebben als je last hebt van suikerziekte of een glutenallergie, of wanneer je gasten krijgt die suikerziekte hebben of een glutenallergie, je haalt er zo een recept uit. 

Je zult je energieker voelen, je zult minder pijn hebben, je zult minder last hebben van missellijkheid...

Het boek bevat allerlei recepten voor ontbijt, voor tussendoortjes en hoofdgerechten met vlees, vis of alleen groente, en toetjes. Ook staan er lijsten in van voedingswaren die je juist wel of juist niet mag eten.
”Het receptenboek Lyme, en toch lekker… binnen handbereik!”


Het is heel simpel om te starten, het enige dat je hoeft te doen is het onderstaande formulier in te vullen. Na ontvangst van je betaling, krijg je het ebook ‘Lyme, en toch lekker…’ toegestuurd en kun je meteen beginnen!!


Bonus*
gratis toegang tot de besloten Facebook groep Lyme, en toch lekker* ik behoud me het recht voor om op ieder moment deze bonus offline te halen.Vul onderstaand formulier in en ontvang jouw exemplaar!!

Er is nu ook een paperback versie in ringbinding beschikbaar :-)
ISBN 978-94-92749-03-1   NUR 443 

Heel veel plezier ermee!

Elisabeth Emmanuel


Om het ebook te kunnen openen en lezen heb je Adobe Reader nodig. De link om dat gratis te downloaden, ontvang je samen met jouw exemplaar.

De paperback ontvang je met de post.


Wat andere mensen zeggen over Lyme, en toch lekker…                    
          


          Vul dit formulier in en ontvang jouw exemplaar!!