Andere zaken

 

Elisabeth geeft les in Tai Chi Dao Yin.


Tai Chi Dao Yin is een vorm van Tai Chi speciaal ontwikkeld voor dansers, toch is het ook voor niet-dansers interessant. Meester Wei Shong heeft deze vorm ontwikkeld. Hij werkt nauw samen met het Cloud Gate Dance Theatre in Taiwan. Eén van zijn leerlingen, Chiang-Mei Wang, danseres en soliste en later rehearsal director van het CGDT, is hierin zelf gaan lesgeven. Van haar heeft Elisabeth het in München geleerd.


Tai Chi Dao Yin heeft tot doel een groter fysiek bewustzijn te creëren, een intensievere ontspanning en lichaam en geest samen te brengen. Het gaat ervan uit dat je innerlijke fysieke energie - in het Chinees: 'Chi' - de oorsprong is van alle beweging. De oefeningen van Tai Chi Dao Yin proberen ervoor te zorgen dat je innerlijke energiestroom vrijkomt. Het resultaat is: centering, lenige spieren en gewrichten en een sterke impuls voor improvisatiedans.


Het blijkt dat Tai Chi goed is tegen depressie. Zie https://www.psycholoog.net/tai-chi-helpt-tegen-depressieElisabeth geeft ook workshops, mocht u interesse hebben, stuurt u haar dan een email:

info@elisabethemmanuel.nl

Tai Chi Dao Yin

< vorige                                                                                                                                                                                                  volgende >

Elisabeth Emmanuel - Tai Chi Dao Yin docent